
Yrtti-valkosipulisämpylät
Yhteen kasvaneet sisarussämpylät maistuvat parhailta lämpiminä, kun täytevoi on vielä pehmeää.
Uunituoreita sämylöitä ei voita mikään. Taikinan tuunaamisessa vain mielikuvitus on rajana.
Ainekset
Taikina:
- 3 dl lämmintä vettä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl siirappia
- 1/2 pala hiivaa tai
- 1 pussi kuivahiivaa
- noin 7 dl sämpyläjauhoja
- 1/2 dl rypsiöljyä
Täyte:
- 100 g pehmeää voita
- 1 ruukku persiljaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 2 valkosipulinkynttä
Pinnalle:
- 1 dl siemensekoitusta
Valmistusohje
Muhkeat yrtti-valkosipulisämpylät leivotaan näin:
1. Sekoita suola ja siirappi käden lämpöiseen tai reilusti kädenlämpöiseen (kuivahiivalle) nesteeseen. Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää jauhot nesteeseen vähitellen hyvin sekoittaen. Tee taikinasta pehmeää ja kimmoisaa. Lisää vaivaamisen loppuvaiheessa öljy. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina 12 palaan ja pyörittele sämpylöiksi. Pane sämpylät leivin paperilla peitettyyn uunivuokaan niin, että niiden väliin jää vain pieni rako. Sämpylät saavat kasvaa paistamisen aikana kiinni toisiinsa. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Sekoita pehmeään voihin silputtu persilja ja oregano. Puserra joukkoon valkosipuli. Paina sämpylöihin syvät kuopat ja jaa voi kuoppiin. Nipistä kolot kiinni. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle reilusti siemeniä. Paista yrtti-valkosipulisämpylät uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Katso myös: Yrttinen bostonleipä ja Pinaatti-kukkakaalipannari
Katso myös Kotiliesi.fi: Karpalo-saksanpähkinäpataleipä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous