Reseptit

Pinaatti-kukkakaalipannari

Kukkakaali ja pinaatti rikastavat tavallisen pannarin. Puolukkasurvos maistuu hyvältä pannarin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pinaatti-kukkakaalipannari

  • 1 pss (150 g) pakastepinaattia
  • 150 g kukkakaalia
  • 5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 25 g sulatettua voita tai margariinia

Valmistusohje

Pinaatti-kukkakaalipannari tehdään näin:

Pinaatti-kukkakaalipannari valmistuu helposti ja nopeasti. Muhkeaan pannariin saa helposti pilkottua terveellisiä kasviksia koko perheelle.

1. Anna pinaatin sulaa kulhossa.

2. Irrota kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Höyrytä kukkakaalipaloja vähässä kiehuvassa vedessä 2–3 minuuttia. Valuta kukinnot hyvin esimerkiksi siivilässä.

3. Riko kananmunat kulhoon ja riko niiden rakenne. Sekoita munien joukkoon maito. Lisää maidon ja munien joukkoon jauhot ja yhdistä taikina pinaatin sekaan. Lisää suola ja vatkaa taikina tasaiseksi. Anna pannaritaikinan turvota rauhassa noin 15 minuuttia.

4. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kaada taikina laakeaan voideltuun uunivuokaan. Lisää päälle kukkakaali. Kypsennä pannaria uunin keskitasolla 25 minuuttia.

5. Tarjoa pannari  pakastepuolukoista ja sokerista tehdyn puolukkasurvoksen kanssa.

Kaipaatko lisää suolaisten pannukakkujen ohjeita? Kokeile vaikkapa pizzapannaria, juurespannaria tai blinipannaria.

Katso myös Kotiliesi.fi: Pinaatti-pannarimuffinit

X