Reseptit

Parempi papukeitto

Kruunaa parempi papukeitto nokareella ranskankermaa (crème frâiche). Voit maustaa ranskankerman tuoreella yrttisilpulla.

Teksti:
Jaana Sarkki
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • puolikas purjo
  • 1-2 lehtisellerin vartta
  • 2-3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 3-4 perunaa
  • 1 prk kypsennettyjä valkopapuja
  • 1 prk säilyketomaatteja
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1.5 l kasvislientä
  • 2 rkl tomaattipyreetä tai -sosetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

 

Kuori sipuli, ja hienonna. Kuori porkkanat, palsternakka ja perunat ja paloittele. Paloittele tomaatit. Kuumenna kasvisliemi.

Kuumenna öljy kattilassa, ja lisää sipulit. Lisää joukkoon koko ajan sekoittaen lehtiselleri, porkkana, palsternakka ja perunat. Kääntele muutama minuutti. Kaada kasvisliemi
joukkoon. Lisää tomaatit ja tomaattipyree sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Anna kypsyä noin 20 minuuttia.

Lisää valkopavut, ja kuumenna. Tarkista maku, ja lisää tuore timjami ja hienonnettu persilja.

X