Reseptit

Parmankinkkuun käärityt persimonit

Parmankinkkuun käärityt persimonit ovat ihanaa sormisyötävää. Uuni antaa paahdetuille persimonlohkoille lämpimän aromin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parmankinkkuun käärityt persimonit:

  • 2 kypsää persimonia
  • 1 pkt parmankinkkua
  • tuoretta basilikaa
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria

Lisäksi

  • cocktailtikkuja

Valmistusohje

Parmankinkkuun käärityt persimonit tehdään helposti näin:

1. Pese ja kuivaa persimonit. Leikkaa kanta pois ja lohko molemmat hedelmät 4–6 lohkoksi.

2. Kierrä lohkojen ympärille parmankinkkua ja paketoi mukaan aina pari basilikanlehteä. Kiinnitä kinkkuviipaleet lohkojen ympärille cocktailtikuilla.

3. Nostele lohkot leivinpaperilla peitetylle uunipellille, valuta päälle hieman oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla.

4. Paahda lohkoja 225- asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia. Nostele parmankinkkuun käärityt persimonit tarjoiluvadille.

Lue myös: Persimon, sharon ja kaki – näin tunnistat kypsän hedelmän ja teet parhaat herkut

Katso myös: Rapeat parmankinkkukääröt

Katso myös Kotiliesi.fi: Jamón Serranoa ja melonia

X