Parsasalaatti
Parsasalaatti maustetaan raikkaasti hienostuneella sitruunamelissakastikkeella. Tuoreet ja mielellään luomulaatuiset parsat maistuvat ja rouskuvat suussa ihanilta, kun niistä vuolee lastuja salaatin joukkoon – parsoja ei siis tarvitse keittää. Kermaiset briejuustopalat voit halutessasi korvata esimerkiksi kylmäsavulohella tai keitetyllä kananmunalla.
Ainekset
Parsasalaatti
- 250 g vihreää tankoparsaa
- 1 pkt (80 g) versosekoitusta
- 150 g briejuustoa
- 1 dl suolapähkinöitä
Sitruunamelissavinaigrette
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl hunajaa
- 1 rkl karkeaa sinappia
- 1 dl sitruunamelissaa hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Parsasalaatti tehdään helposti näin:
1. Pese parsat huolellisesti ja leikkaa kuivahtanutta vartta tarvittaessa pois. Vuole parsat ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä. Sekoita vinaigretten ainekset keskenään.
2. Huuhtele versosekoitus tarvittaessa. Levitä salaattivadille versosekoitus, parsalastut, paloiteltu briejuusto ja suolapähkinät. Pirskottele joukkoon sitruunamelissavinaigrettea. Tarjoile parsasalaatti hyvän leivän kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa on rakastettu sesonkiherkku – katso parhaat vinkit ja ideat!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous