Reseptit

Pashakääretorttu

Pashakääretorttu maistuu kahvipöydässä tai jälkiruokana pashan sijaan. Perunajauhoista ja mantelijauheesta leivottu torttu on gluteeniton. Halutessasi voit maustaa täytteen tilkalla sitrus- tai mantelilikööriä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pashakääretortun taikina

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1/2 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g sitruunarahkaa
  • 1/2 dl kuivattuja aprikooseja
  • 1/2 dl rusinoita
  • 1/2 dl mantelirouhetta
  • 1 dl appelsiinimarmeladia

Koristeeksi

  • 1/2 dl mantelilastuja
  • tomusokeria

Valmistusohje

Pashakääretorttu tehdään helposti näin:

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää munavaahtoon kevyesti sekoitellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia.

2. Ripottele leivinpaperiarkille mantelilastuja. Kumoa päälle kääretorttupohja ja poista siitä leivinpaperi. 

3. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita kerma- vaahtoon sitruunarahka, pilkotut aprikoosit, rusinat ja mantelirouhe.

4. Levitä torttupohjalle appelsiinimarmeladia ja rahkatäytettä. Kääräise rullalle.

5. Siivilöi tortun päälle tomusokeria ennen tarjoilua ja koristele pashakääretorttu mantelilastuilla.

Katso myös: Pääsiäiskääretorttu

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet pääsiäiseksi rahkakääretortun

X