Pashakääretorttu
Pashakääretorttu maistuu kahvipöydässä tai jälkiruokana pashan sijaan. Perunajauhoista ja mantelijauheesta leivottu torttu on gluteeniton. Halutessasi voit maustaa täytteen tilkalla sitrus- tai mantelilikööriä.
Ainekset
Pashakääretortun taikina
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 1/2 dl mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 dl kuohukermaa
- 200 g sitruunarahkaa
- 1/2 dl kuivattuja aprikooseja
- 1/2 dl rusinoita
- 1/2 dl mantelirouhetta
- 1 dl appelsiinimarmeladia
Koristeeksi
- 1/2 dl mantelilastuja
- tomusokeria
Valmistusohje
Pashakääretorttu tehdään helposti näin:
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää munavaahtoon kevyesti sekoitellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia.
2. Ripottele leivinpaperiarkille mantelilastuja. Kumoa päälle kääretorttupohja ja poista siitä leivinpaperi.
3. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita kerma- vaahtoon sitruunarahka, pilkotut aprikoosit, rusinat ja mantelirouhe.
4. Levitä torttupohjalle appelsiinimarmeladia ja rahkatäytettä. Kääräise rullalle.
5. Siivilöi tortun päälle tomusokeria ennen tarjoilua ja koristele pashakääretorttu mantelilastuilla.
Katso myös: Pääsiäiskääretorttu
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet pääsiäiseksi rahkakääretortun
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous