Pecorinolla täytetyt bagelit
Täytetyt bagelit sopivat niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin tuhdimmaksi iltapalaksikin. Pecorino sopii bagelien täytteeksi vallan mainioksi.
Ainekset
- 2.5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- noin 6 1/2 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl sulatettua voita tai margariinia
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- pinjansiemeniä
Väliin
- pecorinojuustoa
- rucolaa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja osa jauhoista. Sekoita seosta hetki. Alusta taikinaan loput jauhot ja loppuvaiheessa rasva. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
2. Pyöritä taikinasta yhtenäinen pötkö ja jaa se 10 palaan. Leivo paloista 20–22 senttiä pitkät tangot. Kiepauta tangot rinkeleiksi, yhdistä liitoskohdat tiukasti. Leivo ensin kaikki rinkelit ja keitä ne sitten välittömästi. Keitä muutamaa rinkeliä kerrallaan kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä vain noin 10 sekuntia, jotta hiivan toiminta päättyy. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota noin 15 minuuttia peittämättä.
3. Voitele munalla ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Halkaise jäähtyneet rinkelit ja täytä ne.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous