Reseptit

Peltiburgeri

Peltiburgeri valmistuu simppelisti pellillä uunissa, ja voit kokata niitä helposti kerralla isommallekin porukalle. Nachot rapeuttavat suutuntuman, salsa ja guacamole tuovat makuun kivasti twistiä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Peltiburgeri

  • 4 burgerisämpylää
  • 4 rkl majoneesia
  • 1 dl tomaattisalsaa
  • 4 cheddarjuustoviipaletta
  • 4 viipaletta pekonia

Jauhelihapihvit

  • 400 g jauhelihaa, broilerin tai naudan
  • 1 tl burger-maustesuolaa

Lisäksi

  • maustekurkkuviipaleita
  • rapeaa salaattia
  • nachoja
  • guacamolea

Valmistusohje

1. Sekoita jauhelihapihvien ainekset kulhossa. Muotoile jauhelihamassa neljäksi pihviksi.

2. Avaa burgersämpylät ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä sämpylöiden pohjapuolille tomaattisalsaa ja nosta päälle jauhelihapihvit. Levitä lopuille sämpylänpuolikkaille majoneesia sekä cheddarjuusto- ja pekoniviipaleet. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

3. Täytä peltiburgeri rapealla salaatilla, maustekurkulla, nachoilla ja guacamolella. Aseta täytteiden päälle sämpylöiden kannet.

Katso myös: Pellillinen texmexpizzaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Briossisämpylät

X