Reseptit

Pellillinen texmexpizzaa

24.2.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Isosta texmexpizzasta riittää kuudelle nälkäiselle. Nosta pizza pöytään komealla salaattikeolla somistettuna.

Ainekset

1/4 pala hiivaa
3 dl vettä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
4 dl durumvehnäjauhoja
noin 2 dl erikoisvehnäjauhoja

Päälle:

500 g broilerinjauhelihaa
1 iso sipuli
2 rkl öljyä
1 pussi (25 g) tacomaustetta
1 1/2 dl vettä
2 tl oreganoa
1 tl juustokuminaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk (n. 300 g) salsakastiketta
4 dl cheddarraastetta
200 g pakastemaissia
jalapenoviipaleita

Lisäksi:

amerikansalaattia
avokadoa
kurkkua
nachoja

Valmistusohje

1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet ja öljy, alusta jauhot taikinaan. Vaivaa taikinaa joko yleiskoneella tai käsin 7–10 minuuttia. Kohota huoneenlämmössä noin tunti. Kaada kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, vaivaa hetki ja anna levätä peitettynä 15 minuuttia.

2. Valmistele taikinan levätessä täytteet. Paista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kypsiksi. Lisää tacomauste ja vesi. Kuumenna, kunnes neste haihtuu. Mausta oreganolla ja juustokuminalla. Sekoita pyree salsakastikkeen joukkoon.

3. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Kauli taikina pellin peittäväksi levyksi. Levitä pohjalle salsa, puolet juustoraasteesta, jauheliha, maissit ja jalapenoviipaleet. Ripottele pinnalle loput juustoraas- teesta.

4. Kypsennä pizzaa uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Tarkista, että pohja on varmasti kypsä, ennen kuin otat pizzan uunista. Lisää pizzan päälle keko rapeaa salaattia, paloiteltua avokadoa, kurkkukuutioita ja nachoja.

Suosittelemme