Peruna-lanttugratiini
Peruna-lanttugratiinin täyteläisen maun takana ovat voi ja sormisuola. Tarjoile buffet- tai lounaspöydässä.
Ainekset
- noin 500 g perunaa (esim. van Gogh)
- 250 g lanttua
- 50 g voita tai margariinia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl sormisuolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Kuori ja leikkaa perunat ja lanttu ohuiksi viipaleiksi. Sulata rasva ja sekoita joukkoon murskattu valkosipulinkynsi.
2. Lado peruna- ja lanttuviipaleet kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Ripottele väleihin suolaa. Kaada lopuksi maustevoi perunoiden päälle.
3. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja pinnaltaan rapeita. Anna vetäytyä folion alla 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous