Reseptit

Peruna-lanttugratiini

Peruna-lanttugratiinin täyteläisen maun takana ovat voi ja sormisuola. Tarjoile buffet- tai lounaspöydässä.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 500 g perunaa (esim. van Gogh)
  • 250 g lanttua
  • 50 g voita tai margariinia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl sormisuolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Kuori ja leikkaa perunat ja lanttu ohuiksi viipaleiksi. Sulata rasva ja sekoita joukkoon murskattu valkosipulinkynsi.

2. Lado peruna- ja lanttuviipaleet kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Ripottele väleihin suolaa. Kaada lopuksi maustevoi perunoiden päälle.

3. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja pinnaltaan rapeita. Anna vetäytyä folion alla 15 minuuttia ennen tarjoilua.

X