
Peruna-lohibowl
Peruna-lohibowl kootaan sitruunaisista paahdetuista perunoista, lohesta ja kasviksista. Avokadon kermaiseksi tekemä kastike mehevöittää salaatin.
Ainekset
Paahdetut sitruunaperunat
- 400 g perunoita
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 25 g voita
- 2 tl yrttisekoitusta
- 1 tl suolaa
Salaatti
- 150 g punakaalia
- 1 rkl viinietikkaa
- 1/2 tl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1 l pinaattia
- 1 dl herneitä tai sokeriherneenpalkoja
- 300 g kypsää lohta
- 4 rkl paahdettua siemensekoitusta
Avokadokastike
- 1 avokado
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl öljyä
- 1/2 dl basilikaa tai lehtipersiljaa
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
1. Pese perunat, leikkaa lohkoiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori, voi, yrttisekoitus ja suola kulhossa. Hiero voi-sitruunatahnaa perunoille. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.
2. Valmista tällä välin avokadokastike. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Lisää sitruunamehu, öljy, basilika ja ripaus suolaa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
3. Huuhtele punakaali ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kulhossa viinietikka, sokeri ja suola. Lisää punakaali ja sekoita.
4. Kokoa annoslautasille paahdettuja perunoita, huuhdottua pinaattia, punakaalia, herneitä ja lohta. Annostele joukkoon avokadokastiketta. Viimeistele peruna-lohibowl ripottelemalla pinnalle siemensekoitusta.
Vinkki! Halutessasi voit korvata avokadokastikkeen guacamolella tai vaikka hummuksella.
Katso myös: Lohi-poke
Katso myös Kotiliesi.fi: Japanilainen lohikulho
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous