Reseptit

Peruna-lohibowl

Peruna-lohibowl kootaan sitruunaisista paahdetuista perunoista, lohesta ja kasviksista. Avokadon kermaiseksi tekemä kastike mehevöittää salaatin.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut sitruunaperunat

  • 400 g perunoita
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 25 g voita
  • 2 tl yrttisekoitusta
  • 1 tl suolaa

Salaatti

  • 150 g punakaalia
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 l pinaattia
  • 1 dl herneitä tai sokeriherneenpalkoja
  • 300 g kypsää lohta
  • 4 rkl paahdettua siemensekoitusta

Avokadokastike

  • 1 avokado
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 dl basilikaa tai lehtipersiljaa
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Pese perunat, leikkaa lohkoiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori, voi, yrttisekoitus ja suola kulhossa. Hiero voi-sitruunatahnaa perunoille. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.

2. Valmista tällä välin avokadokastike. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Lisää sitruunamehu, öljy, basilika ja ripaus suolaa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

3. Huuhtele punakaali ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kulhossa viinietikka, sokeri ja suola. Lisää punakaali ja sekoita.

4. Kokoa annoslautasille paahdettuja perunoita, huuhdottua pinaattia, punakaalia, herneitä ja lohta. Annostele joukkoon avokadokastiketta. Viimeistele peruna-lohibowl ripottelemalla pinnalle siemensekoitusta.

Vinkki! Halutessasi voit korvata avokadokastikkeen guacamolella tai vaikka hummuksella.

Katso myös: Lohi-poke

Katso myös Kotiliesi.fi: Japanilainen lohikulho

X