Peruna-tilli-pecorinopestosalaatti
Tilli-pecorinopesto maustaa juhannuksen perunasalaatin. Salaatti vain paranee, kun se saa tekeytyä seuraavaan päivään.
Ainekset
Peruna-tilli-pecorinopestosalaatti:
- 1 kg uusia perunoita
- 1 iso nippu tilliä
- 1 valkosipulinkynsi
- 50 g pecorinojuustoa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1/2-1 sitruunan mehu
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 100 g paahdettuja pinjansiemeniä
- 1 ruukku rucolaa
Valmistusohje
1. Pese uudet perunat huolellisesti. Kiehauta kattilassa vesi, mausta se suolalla ja keitä perunat napakan kypsiksi. Valuta perunat ja anna niiden höyrystyä kuiviksi.
2. Hienonna tilli ja valkosipuli. Raasta pecorino. Laita tilli, valkosipuli ja pecorino sekä öljy tehosekoittimen tai blenderin kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitruunamehu ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää sitruunamehua ja mausteita tarvittaessa.
3. Paahda pinjansiemenet kuivalla keskikuumalla pannulla. Revi rucola haarukkapaloiksi.
4. Sekoita vielä lämpimien perunoiden joukkoon tilli-pecorinopesto sekä paahdetut pinjansiemenet ja rucola. Anna maustua hetki ja tarjoa.
Perunasalaatti on kesäherkku vailla vertaa:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous