Perunablini
Perunablini onnistuu vaikkapa hävikkimuusista. Lisukkeeksi sopii lohitartar, sienisalaatti tai voissa paistetut sienet ranskankerman kera.
Ainekset
Perunablini
- 300 g jauhoisia perunoita
- 2 kananmunaa
- 1 dl kermaa
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl muskottipähkinää
- voita paistamiseen
Kylmäsavulohitartar
- 200 g kylmäsavulohta
- 1 dl tilliä hienonnettuna
- 100 g pehmeää vuohenjuustoa
- 3 rkl limetin mehua
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Perunablini tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin tartar. Hienonna kylmäsavulohi veitsellä pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon hienonnettu tilli ja vuohenjuusto. Mausta limetin mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa.
2. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolattomassa vedessä.
3. Erottele kananmunien keltuaiset valkuaisista.
4. Soseuta kypsät perunat ja lisää soseen joukkoon kerma, vehnäjauhot ja keltuaiset. Mausta seos suolalla ja muskottipähkinällä.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele massan joukkoon. Jos taikina jää liian paksuksi, lisää tilkka kermaa.
6. Paista taikinasta blinejä voissa lettu- tai blinipannulla.
7. Pidä blinit kuumina 50-asteisessa uunissa. Tarjoa kylmäsavulohitartarin kera.
Katso myös: Blinipannari
Katso myös Kotiliesi.fi: Asiantuntija suosittelee: Mikä perunalajike muusiin, mikä keittoon?
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous