Reseptit

Perunablini

Perunablini onnistuu vaikkapa hävikkimuusista. Lisukkeeksi sopii lohitartar, sienisalaatti tai voissa paistetut sienet ranskankerman kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Perunablini

  • 300 g jauhoisia perunoita
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • voita paistamiseen

Kylmäsavulohitartar

  • 200 g kylmäsavulohta
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 3 rkl limetin mehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Perunablini tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin tartar. Hie­nonna kylmäsavulohi veitsellä pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon hienonnettu tilli ja vuohenjuusto. Mausta lime­tin mehulla, suolalla ja musta­pippurilla. Anna makujen te­keytyä jääkaapissa.

2. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolattomassa vedessä.

3. Erottele kananmunien keltuaiset valkuaisista.

4. Soseuta kypsät perunat ja lisää soseen joukkoon kerma, vehnäjauhot ja keltuaiset. Mausta seos suolalla ja muskottipähkinällä.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele massan joukkoon. Jos taikina jää liian paksuksi, lisää tilkka ker­maa.

6. Paista taikinasta blinejä voissa lettu­- tai blinipannulla.

7. Pidä blinit kuumina 50­-as­teisessa uunissa. Tarjoa kyl­mäsavulohitartarin kera.

Katso myös: Blinipannari

Katso myös Kotiliesi.fi: Asiantuntija suosittelee: Mikä perunalajike muusiin, mikä keittoon?

X