1.5.2012

Peuramureke

Teksti: Juha Jormanainen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

800 g peuran jauhelihaa
200 g rasvaista possun jauhelihaa
100 g vaalean leivän sisusta
1.5 dl kermaa
1.5 dl lihalientä
1 rkl Dijon-sinappia
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
maustepippuria
alumiinifoliota

täytteeseen:

500 g suppilovahveroita
200 g purjoa
10 g voita
2 rkl smetanaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Peura on erittäin vähärasvainen, joten mureketaikinaan tarvitaan mehevyyttä antamaan rasvaista sianlihaa, mielellään luomupossua, sillä onhan peurakin aitoa luomua.

Sienet sointuvat oivallisesti peuranlihan kanssa, varsinkin suppilovahvero, ja kermainen riistakastike kruunaa ruoan.

Paista suppilovahverot voissa ja anna  nesteen haihtua. Lisää sekaan ohueksi suikaloitu, pesty purjo, smetana ja murskattu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla sekä mustapippurilla ja anna jäähtyä.

Liota vaalean leivän sisusosaa kerma-lihaliemi-seoksessa. Lisää leipä, kananmuna sekä sinappi jauhelihaan ja mausta seos huolella.

Voitele alumiinifolio voilla ja taputtele murekemassa sen päälle noin 1,5 cm paksuna levynä. Levitä täyte massan päälle ja rullaa kiinni tiukasti. Kääri varmuuden vuoksi vielä toinen kerros foliota ympärille ja laita uuniin 175 asteeseen 45 minuutiksi.

Tarjoa perunamuusin ja riistakermakastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi