Reseptit

Peuramureke

Riistaruokaa parhaimmillaan. Peuramureke perunamuussilla on viikonlopun lounaspöytään nappi valinta.

Teksti:
Juha Jormanainen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g peuran jauhelihaa
  • 200 g rasvaista possun jauhelihaa
  • 100 g vaalean leivän sisusta
  • 1.5 dl kermaa
  • 1.5 dl lihalientä
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • maustepippuria
  • alumiinifoliota

täytteeseen:

  • 500 g suppilovahveroita
  • 200 g purjoa
  • 10 g voita
  • 2 rkl smetanaa
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Peura on erittäin vähärasvainen, joten mureketaikinaan tarvitaan mehevyyttä antamaan rasvaista sianlihaa, mielellään luomupossua, sillä onhan peurakin aitoa luomua.

Sienet sointuvat oivallisesti peuranlihan kanssa, varsinkin suppilovahvero, ja kermainen riistakastike kruunaa ruoan.

Paista suppilovahverot voissa ja anna  nesteen haihtua. Lisää sekaan ohueksi suikaloitu, pesty purjo, smetana ja murskattu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla sekä mustapippurilla ja anna jäähtyä.

Liota vaalean leivän sisusosaa kerma-lihaliemi-seoksessa. Lisää leipä, kananmuna sekä sinappi jauhelihaan ja mausta seos huolella.

Voitele alumiinifolio voilla ja taputtele murekemassa sen päälle noin 1,5 cm paksuna levynä. Levitä täyte massan päälle ja rullaa kiinni tiukasti. Kääri varmuuden vuoksi vielä toinen kerros foliota ympärille ja laita uuniin 175 asteeseen 45 minuutiksi.

Tarjoa perunamuusin ja riistakermakastikkeen kanssa.

X