16.6.2017

Pinaatti-mikromunakas

Teksti: suVI RÜSTER Kuvat: pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Mikromunakasta kannattaa vahtia paistamisen ajan, sillä munakasmassa kuohahtaa nopeasti kupista yli.

Ainekset

2 palaa eli 50 g pakastepinaattia
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa

tomaattisalaatti

5 kirsikkatomaattia
5 oliivia
1/2 kevätsipulinvarsi
sitruunalla maustettua öljyä

Valmistusohje

1. Sulata pinaatti mikrossa tai huoneenlämmössä. Sekoita kananmunat, pinaatti ja suola keskenään kulhossa.

2.Voitele mikronkestävä kulho tai kuppi kevyesti öljyllä tai voilla. Kaada pinaattimunakasmassa kuppiin. Kypsennä 750 watin teholla 30 sekuntia kerrallaan, tarkkaile munakkaan kohoamista. Kun munakas nousee kupin reunoilta kypsentämisen aikana ja munakas on reunoilta hyytynyt, munakas on valmis. Se saa jäädä keskeltä valuvaksi.

3. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit, viipaloi oliivit ja hienonna kevätsipulinvarsi. Nosta tomaattisalaattia munakkaan päälle. Valuta päälle sitruunalla maustettua öljyä.

Mainiot munakkaat pyöräytät myös näillä ohjeilla:

proteiinimunakas

Proteiinimunakas

papumunakaspannu

Papumunakaspannu

pienet lohimunakkaat ja piparjuurikastiketta

Pienet lohimunakkaat ja piparjuurikastiketta

Kotiliesi.fi: Miniparsakaali-munakasmuffinit

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi