12.2.2014

Pinaatti-savulohicalzone

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 annos pizzataikinaa
1 annos tomaattikastiketta
300 g tuoretta pinaattia
1 ruukku tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
300 g lämminsavulohta
2-3 palloa mozzarellaa

Valmistusohje

Puolikuun muotoinen calzone on mehevin ja ruokaisin muunnos. Tässä reseptissä se saa täytteekseen pinaattia ja savulohta sekä basilikaa ja tietysti tomaattikastiketta. Kokonaisista,
laadukkaista Mutti-purkkitomaateista syntyy täyteläinen pizzakastike.

Tee pinaatti-savulohicalzone näin:

Valmista taikina ja anna kohota.

Kiehauta pinaatti, puserra kuivaksi ja mausta suolalla, mustapippurilla ja silputulla basilikalla. Leikkaa mozzarellaviipaleiksi, perkaa savulohi ruodottomiksi paloiksi.

Kauli taikina leivinpaperiarkkien päällä kahdeksi halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pohjaksi.Levitä pohjien toiselle puoliskolle tomaattikastiketta. Lisää päälle
pinaatti, savukala ja mozzarella.Käännä pohjan toinen puolisko täytteen päälle niin, että syntyy puolikuun muotoinen umpipizza. Nipistele reunat hyvin kiinni.

Kypsennä calzonet 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Tarkista, että pohja on täysin kypsä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi