Pinaattisämpylät
Usko tai älä, pakastepinaatti on näiden maittavien pinaattisämyplöiden hullaannuttuvan maun takana. Valmista keittolounaan kylkeen tai vaikkapa välipalaksi.
Ainekset
- 2.5 dl maitoa
- 15 g hiivaa
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 tl suolaa
- 50 g pakastepinaattia
- 1 dl kauraleseitä
- 6 dl sämpyläjauhoja
- 50 g margariinia
voiteluun:
- maitoa
pinnalle:
- kauraleseitä
Valmistusohje
Pinaattisämpylät saavat tässä reseptissä makunsa pakastepinaatista.
1. Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää fariinisokeri ja suola sekä sulatettu ja valutettu pinaatti. Sekoita joukkoon kauraleseet huolella vatkaten. Alusta taikinaan sämpyläjauhot sekä loppuvaiheessa pehmeä margariini. Taikina saa jäädä pehmeäksi, koska kauraleseet turpoavat vielä kohoamisen aikana. Anna taikinan kohota lämpimässä peitettynä kaksinkertaiseksi.
2. Leivo taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiin paloihin. Leivo pyöreiksi sämpylöiksi. Nosta sämpylät vieriviereen leivinpaperoidulle uunipellille niin, että väleihin jää kohoamisvaraa noin sentti. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia.
3. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle kauraleseitä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous