Reseptit

Pinaattisämpylät

Usko tai älä, pakastepinaatti on näiden maittavien pinaattisämyplöiden hullaannuttuvan maun takana. Valmista keittolounaan kylkeen tai vaikkapa välipalaksi.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2.5 dl maitoa
  • 15 g hiivaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • 50 g pakastepinaattia
  • 1 dl kauraleseitä
  • 6 dl sämpyläjauhoja
  • 50 g margariinia

voiteluun:

  • maitoa

pinnalle:

  • kauraleseitä

Valmistusohje

Pinaattisämpylät saavat tässä reseptissä makunsa pakastepinaatista.

1. Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää fariinisokeri ja suola sekä sulatettu ja valutettu pinaatti. Sekoita joukkoon kauraleseet huolella vatkaten. Alusta taikinaan sämpyläjauhot sekä loppuvaiheessa pehmeä margariini. Taikina saa jäädä pehmeäksi, koska kauraleseet turpoavat vielä kohoamisen aikana. Anna taikinan kohota lämpimässä peitettynä kaksinkertaiseksi.

2. Leivo taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiin paloihin. Leivo pyöreiksi sämpylöiksi. Nosta sämpylät vieriviereen leivinpaperoidulle uunipellille niin, että väleihin jää kohoamisvaraa noin sentti. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia.

3. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle kauraleseitä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

X