Reseptit

Pistou-keitto

Pistou-keitossa maistuvat raikkaat kasvikset ja juurekset. Bouquet garni -maustekimppu antaa keitolle sille ominaisen maun.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g vihreitä papuja
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1–2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 dl keitettyjä valkoisia papuja
  • 2 sellerinvartta
  • 4 varhaisperunaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 2 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • bouquet garni -maustekimppu (laakerinlehti, pari tuoretta timjamin oksaa, pari persiljanoksaa)
  • suolaa, mustapippuria
  • (50 g vermisellejä)

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan vesi. Lisää liemikuutiot, tomaattimurska, pippuria ja maustekimppu. Anna liemen kiehua hetki.

2. Lisää viipaloitu selleri, porkkanat ja perunat. Anna kiehua hiljalleen parikymmentä minuuttia.

3. Lisää viipaloitu kesäkurpitsa, paloitellut vihreät pavut sekä valkoiset pavut. Keitä 10 minuuttia.

4. Lisää lopuksi vermisellit ja kypsennä 5 minuuttia. Poista maustekimppu ja tarkista keiton maku.

5. Tarjoa pistou-kastikkeen kanssa.

X