Pistou-keitto
Pistou-keitossa maistuvat raikkaat kasvikset ja juurekset. Bouquet garni -maustekimppu antaa keitolle sille ominaisen maun.
Ainekset
- 150 g vihreitä papuja
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1–2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 dl keitettyjä valkoisia papuja
- 2 sellerinvartta
- 4 varhaisperunaa
- 2 porkkanaa
- 2 dl tomaattimurskaa
- 2 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- bouquet garni -maustekimppu (laakerinlehti, pari tuoretta timjamin oksaa, pari persiljanoksaa)
- suolaa, mustapippuria
- (50 g vermisellejä)
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan vesi. Lisää liemikuutiot, tomaattimurska, pippuria ja maustekimppu. Anna liemen kiehua hetki.
2. Lisää viipaloitu selleri, porkkanat ja perunat. Anna kiehua hiljalleen parikymmentä minuuttia.
3. Lisää viipaloitu kesäkurpitsa, paloitellut vihreät pavut sekä valkoiset pavut. Keitä 10 minuuttia.
4. Lisää lopuksi vermisellit ja kypsennä 5 minuuttia. Poista maustekimppu ja tarkista keiton maku.
5. Tarjoa pistou-kastikkeen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous