Reseptit

Pitaleipäsalaatti

Pitaleipäsalaatti viimeistellään paahdetuilla viinirypäleillä. Uunissa paahdetuista viinirypäleistä kohistaan nyt monessa trendejä seuraavassa keittiössä – eikä ihme, sillä viinirypäleiden maku muuttuu uunissa lempeän rusinamaiseksi ja täyteläisen makeaksi. Siirappimaisen paksu balsamicokastike ja ripaus Lähi-idän sumakki-maustetta tekevät salaatista todella koukuttavan. Viimeistele halutessasi salaatti fetalla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pitaleipäsalaatti

  • 500 g viinirypäleitä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rosmariininoksaa
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 pitaleipää
  • 2 rkl voita
  • 1 kurkku
  • 1 ruukku rucolaa
  • 2-3 rkl balsamicokastiketta
  • (1/4 tl sumakkia)

Valmistusohje

Pitaleipäsalaatti tehdään helposti näin:

1. Huuhtele viinirypäleet ja laita terttuina uunivuokaan. Valuta päälle oliiviöljyä. Lisää rosmariininlehtiä, ripaus sormisuolaa ja mustapippuria. Paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

2. Leikkaa pitaleivät paloiksi ja paista voissa paistinpannulla muutama minuutti, kunnes leipäpalat ovat ruskistuneet kauniisti.

3. Huuhtele kurkku ja leikkaa pitkittäin ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä. 4. Irrota paahdetut viinirypäleet tertuista neljälle annoslautaselle. Lisää paistettuja pitaleipäpaloja, tuorekurkkulastuja ja rukolaa. Valuta päälle balsamicokastiketta. Viimeistele pitaleipäsalaatti halutessasi ripauksella sumakkia.

Katso myös: Nämä salaatit taltuttavat kovankin nälän – 6 ruokaisaa ja maukasta salaattia

Katso myös Kotiliesi.fi: Ruokaisa salaatti – kurkkaa Kotilieden 45 parasta ohjetta ja valitse omasi

X