Pääsiäisen porkkanakakku
Mehevä porkkanakakku on ikisuosikki, joka taipuu teeman mukaisen koristelun avulla juhlaan kuin juhlaan sopivaksi.
Ainekset
Pääsiäisen porkkanakakku
- 5 kananmunaa
- 4 dl sokeria
- 5 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 350 g porkkanaraastetta
- 125 g voita sulatettuna
Kuorrutus
- 400 g tuorejuustoa
- 3 dl tomusokeria
- 50 g voita sulatettuna
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- värikkäitä makeisia tai esim. rikottuja suklaamunia
Valmistusohje
Pääsiäisen porkkanakakku leivotaan näin:
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan porkkanaraasteen kera. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm) ja paista 170-asteisessa uunissa noin tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku hyvin.
3. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakun päälle ja halutessasi reunoille.
4. Koristele pääsiäisen porkkanakakku teemaan sopivasti esimerkiksi värikkäillä makeisilla, rikotuilla pääsiäismunilla tai pääsiäiskarkeilla juuri ennen tarjoilua.
Vinkki: Kokeile myös porkkanakääretorttua
Katso myös Kotiliesi.fi: Kahvikakku – makumuisto mummolasta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous