Reseptit

Porkkanakakku

18.5.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Mehevä porkkanakakku on ikisuosikki, joka taipuu teeman mukaisen koristelun avulla juhlaan kuin juhlaan sopivaksi.

Ainekset

Kakkutaikina:

5 kananmunaa
4 dl sokeria
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
350 g porkkanaraastetta
125 g voita sulatettuna

Kuorrutus:

400 g tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
50 g voita sulatettuna
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua

Koristeluun:

värikkäitä makeisia tai esim. rikottuja suklaamunia

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan porkkanaraasteen kera. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm) ja paista 170-asteisessa uunissa noin tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku hyvin.

3. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakun päälle ja halutessasi reunoille.

4. Koristele kakku teemaan sopivasti esimerkiksi värikkäillä makeisilla, rikotuilla pääsiäismunilla tai pääsiäiskarkeilla juuri ennen tarjoilua.