Reseptit

Pääsiäisen porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku on ikisuosikki, joka taipuu teeman mukaisen koristelun avulla juhlaan kuin juhlaan sopivaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Pääsiäisenä porkkanakakku saa muhkeat koristeet

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pääsiäisen porkkanakakku

  • 5 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 5 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 350 g porkkanaraastetta
  • 125 g voita sulatettuna

Kuorrutus

  • 400 g tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria
  • 50 g voita sulatettuna
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

Koristeluun

  • värikkäitä makeisia tai esim. rikottuja suklaamunia

Valmistusohje

Pääsiäisen porkkanakakku leivotaan näin:

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan porkkanaraasteen kera. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm) ja paista 170-asteisessa uunissa noin tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku hyvin.

3. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakun päälle ja halutessasi reunoille.

4. Koristele pääsiäisen porkkanakakku teemaan sopivasti esimerkiksi värikkäillä makeisilla, rikotuilla pääsiäismunilla tai pääsiäiskarkeilla juuri ennen tarjoilua.

Vinkki: Kokeile myös porkkanakääretorttua

Katso myös Kotiliesi.fi: Kahvikakku – makumuisto mummolasta

X