Reseptit

Porkkanalettuihin kätketyt kasvikset

15.8.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

3 dl hienoa porkkanaraastetta
3 munaa
4 dl kevyt- tai soijamaitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja (osa voi olla ohraa)
1 tl suolaa

Paistamiseen

öljyä tai voita

Täyte

2 porkkanaa
1/2 paprikaa
1 nauris tai pala lanttua
2 dl pakastemaissia
suolaa
pippuria

Päälle

pehmeää cheddar-ruokajuustoa (Koskenlaskija)

Valmistusohje

Kaikkihan rakastavat lettuja. Näiden lettujen taikinassa on porkkanaa ja täytteenä rapsakaksi paistettuja kasvisuikaleita.

Raasta porkkanat. Sekoita munat maitoon. Lisää jauhot, suola ja porkkanaraaste. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota puolisen tuntia. Leikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi.

Paista taikina voissa tai öljyssäohuiksi räiskäleiksi. Kuumenna paistinpannulla 1 rkl öljyä ja paista kasvikset pikaisesti juuri ja juuri kypsiksi. Lisää maissi ja kuumenna. Mausta kasvikset.

Jaa täytettä lettujen päälle, käännä letut kahtia. Valuta päälle juustoa.

Vinkki: Paista ylitse jäävä taikina letuiksi samalla vaivalla ja tarjoa letut välipalana marjojen tai hillon kanssa.

Katso myös:

Porkkanakeitto, Ruoka.fi

Porkkanapyörykkäpasta, Ruoka.fi

Porkkana-fetatorttu, Kotiliesi.fi