Possuwok
Possuwok maustetaan valkosipulilla ja tuoreella inkivärillä.
Ainekset
- 300 g porsaan ulkofileetä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
- 1/2 purjosipulia
- 1 paprika
- 1 parsakaali
- 1 rkl öljyä
- 0.5 tl mineraalisuolaa
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
- 0.5 dl makeaa chilikastiketta
- 1 tlk (227 g) ananasmurskaa
- (tilkka vettä ja kasvislientä)
- hienonnettua tuoretta basilikaa tai rakuunaa
Valmistusohje
Leikkaa porsaanfilee suikaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta tuore inkivääri. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja paloittele parsakaali kukinnoiksi. Viipaloi kaalin varsi.
Kuumenna öljy wokissa tai paistokasarissa. Lisää porsaanfileesuikaleet pienissä erissä ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Lisää valkosipuliviipaleet sekä inkivääriraaste ja jatka paistamista hetki. Mausta lihasuikaleet mineraalisuolalla ja mustapippurilla.
Lisää purjosipuli, paprika sekä parsakaali ja jatka paistamista muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Lisää chilikastike ja ananasmurska liemineen sekä tarvittaessa tilkka vettä tai kasvislientä. Hauduta ruokaa muutama minuutti. Höystä valmis ruoka hienonnetulla basilikalla tai rakuunalla.
Kommentit
Perusruokaa ja hyvää, mutta inkivääriä ei ole tullut aikaisemmin kokeiltua. Ensi kerralla pitää muistaa laittaa myös se mukaan wokiin.
Kommentit
Perusruokaa ja hyvää, mutta inkivääriä ei ole tullut aikaisemmin kokeiltua. Ensi kerralla pitää muistaa laittaa myös se mukaan wokiin.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous