Reseptit

Parsasalaatti

Parsasalaatti maustetaan raikkaasti hienostuneella sitruunamelissakastikkeella. Tuoreet ja mielellään luomulaatuiset parsat maistuvat ja rouskuvat suussa ihanilta, kun niistä vuolee lastuja salaatin joukkoon – parsoja ei siis tarvitse keittää. Kermaiset briejuustopalat voit halutessasi korvata esimerkiksi kylmäsavulohella tai keitetyllä kananmunalla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parsasalaatti

  • 250 g vihreää tankoparsaa
  • 1 pkt (80 g) versosekoitusta
  • 150 g briejuustoa
  • 1 dl suolapähkinöitä

Sitruunamelissavinaigrette

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl karkeaa sinappia
  • 1 dl sitruunamelissaa hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Parsasalaatti tehdään helposti näin:

1. Pese parsat huolellisesti ja leikkaa kuivahtanutta vartta tarvittaessa pois. Vuole parsat ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä. Sekoita vinaigretten ainekset keskenään.

2. Huuhtele versosekoitus tarvittaessa. Levitä salaattivadille versosekoitus, parsalastut, paloiteltu briejuusto ja suolapähkinät. Pirskottele joukkoon sitruunamelissavinaigrettea. Tarjoile parsasalaatti hyvän leivän kanssa.

Vinkki: Jos rakastat parsaa, nämä reseptit ovat sinulle! Grillausideat, kastikkeet, piirakat ja salaatit hurmaavat parsan ystävän

Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa on rakastettu sesonkiherkku – katso parhaat vinkit ja ideat!

X