Reseptit

Proteiiniletut

Proteiiniletut tehdään banaanista, kaurahiutaleista, rahkasta ja kananmunista. Paista lettuja maltilla miedolla lämmöllä ja käännä vasta, kun pinta on hyytynyt sienimäiseksi. Näin ne pysyvät hyvin kasassa, vaikka taikinassa ei ole jauhojen tuomaa sitkoisuutta.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Proteiiniletut

  • 1 prk (250 g) vaniljalla maustettua rahkaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 banaani
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1/4 tl suolaa

Paistamiseen

  • voita

Hedelmäsalaatti

  • 1 tlk (420/240 g) säilykeaprikooseja
  • 2 passiohedelmää
  • 300 g viinirypäleitä

Tarjoiluun

  • turkkilaista jogurttia
  • ananaskirsikoita
  • hunajaa

Valmistusohje

Proteiiniletut tehdään helposti näin:

1. Soseuta kulhossa sauvasekoittimella rahka, kananmunat ja banaani. Lisää kaurahiutaleet ja suola, sekoita kauhalla sekaisin. Anna taikinan turvota 10 minuuttia.

2. Valmista tällä välin hedelmäsalaatti. Valuta aprikoosit liemestä, leikkaa viipaleiksi ja nosta viipaleet kulhoon. Halkaise passiohedelmät ja kaavi siemenet kulhoon. Huuhtele viinirypäleet, irrottele rypäleet tertuista kulhoon.

3. Sulata nokare voita lettupannun koloissa. Kun voi hieman ruskistuu, lisää pannulle jokaiseen koloon noin puoli desilitraa taikinaa. Käännä letut vasta, kun taikina on kunnolla pinnalta hyytynyt. Paista lettuja pari minuuttia molemmin puolin. Taikinasta tulee noin 10 pientä lettua.

4. Tarjoile proteiiniletut jogurtin, hunajan ja hedelmäsalaatin kanssa.

Katso myös: Amerikkalaiset kaurapannukakut ja rapeat tattarivohvelit savukala-cheddartäytteellä – 4 lettureseptiä aikuiseen makuun

Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat pannukakku-ohjeet – ota talteen makeiden, suolaisten ja täytettyjen pannareiden reseptit

 

X