Reseptit

Punainen pesto-tomaattisalaatti

Punainen pesto-tomaattisalaatti maistuu sellaisenaan tai fetalla tai mozzarellalla viimeisteltynä. Näin siitä saa astetta tuhdimman ruoan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punainen pesto

  • 1 iso makea punainen paprika
  • 2 kypsää tomaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl tuoretta oreganoa
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 50 g parmesaanijuustoa raastettuna

Lisäksi

  • 60 g babypinaattia
  • 1 kg erilaisia tomaatteja paloiteltuina

Valmistusohje

Punainen pesto-tomaattisalaatti tehdään helposti näin:

1. Paloittele paprika ja poista siemenet. Paahda paprikapalo­ ja kuivalla kuumalla paistin­ pannulla niin että ne pehme­nevät, älä polta! Nosta pannu liedeltä ja anna paprikan jääh­tyä.

2. Lohko tomaatit ja poista sie­ menet. Viipaloi valkosipulin­kynsi. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon.

3. Sekoita tasaiseksi kastik­keeksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

4. Laita pinaatti ja tomaatit isoon kulhoon ja kääntele joukkoon puolet tuorepestos­ta. Kaada loppupesto kulhoon ja tarjoa salaatin rinnalla.

5. Nauti pesto-­tomaattisalaatti sellaisenaan raikkaana kesävä­lipalana tai kesäisten grilliruo­kien lisukkeena.

Katso myös: Tomaatti x 10: näitä herkkuja voit nauttia hyvällä omallatunnolla

Katso myös Kotiliesi.fi: Tomaattilajikkeet vaihtelevat väriltään, kooltaan  ja makeudeltaan: tiesitkö, että tummat tomaatit ovat superfoodia?

X