Punainen pesto-tomaattisalaatti
Punainen pesto-tomaattisalaatti maistuu sellaisenaan tai fetalla tai mozzarellalla viimeisteltynä. Näin siitä saa astetta tuhdimman ruoan.
Ainekset
Punainen pesto
- 1 iso makea punainen paprika
- 2 kypsää tomaattia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 dl tuoretta oreganoa
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1/4 tl mustapippuria
- 50 g parmesaanijuustoa raastettuna
Lisäksi
- 60 g babypinaattia
- 1 kg erilaisia tomaatteja paloiteltuina
Valmistusohje
Punainen pesto-tomaattisalaatti tehdään helposti näin:
1. Paloittele paprika ja poista siemenet. Paahda paprikapalo ja kuivalla kuumalla paistin pannulla niin että ne pehmenevät, älä polta! Nosta pannu liedeltä ja anna paprikan jäähtyä.
2. Lohko tomaatit ja poista sie menet. Viipaloi valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon.
3. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
4. Laita pinaatti ja tomaatit isoon kulhoon ja kääntele joukkoon puolet tuorepestosta. Kaada loppupesto kulhoon ja tarjoa salaatin rinnalla.
5. Nauti pesto-tomaattisalaatti sellaisenaan raikkaana kesävälipalana tai kesäisten grilliruokien lisukkeena.
Katso myös: Tomaatti x 10: näitä herkkuja voit nauttia hyvällä omallatunnolla
Katso myös Kotiliesi.fi: Tomaattilajikkeet vaihtelevat väriltään, kooltaan ja makeudeltaan: tiesitkö, että tummat tomaatit ovat superfoodia?
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous