Reseptit

Punajuuri-linssicurry

Punajuuri-linssicurry on hehkuvan kaunis ja maukas kookosmaidolla maustettu curry. Se valmistuu vaivatta vaikka arki-illan iloksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punauuuri-linssicurry

  • 500 g punajuurta
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chilipalko
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 4 dl vettä
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • suolaa
  • 1 dl kevätsipulia hienonnettuna

Valmistusohje

Punajuuri-linssicurry tehdään helposti näin:

1. Kuori ja kuutioi punajuuret. Hienonna sipuli, valkosipuli ja chilipalko.

2. Kuumenna oliiviöljy kor- keareunaisessa paistinpannussa ja kuullota sipulit sekä chili pehmeiksi.

3. Lisää currytahna ja sekoita. Lisää sitten punajuuret ja paista pari minuuttia.

4. Lisää linssit ja nesteet. Kiehauta ja hauduta hiljaa poreillen niin, että punajuuret kypsyvät. Sekoittele välillä.

5. Mausta punajuuri-linssicurry hunajalla, sitruunamehulla ja suolalla. Tarkista maku.

6. Ripottele pinnalle hienonnettu kevätsipuli.

Katso myös: Intialainen currykastike on helppo tehdä myös kotona – katso 5 erilaista ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin – kolme herkullista reseptiä

X