Reseptit

Punajuuri sour -cocktail

Korkeavuorenkadun Latva-viinibaarin palkittu drinkkilista on villi ja innovatiivinen. Mielenkiintoisten Punajuuri Sour -cocktailin luoja on baarimestari Jesse Auvinen.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 cl punajuurisiirappia
  • 2 cl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 1 kananmunanvalkuainen
  • 1-2 tippaa Angostura-appelsiinibitteriä
  • 4 cl bourbonviskiä

Valmistusohje

Valmista sokeriliemi  lakka-omenaohjeen mukaan, mutta korvaa vesi luomupunajuurimehulla. Mittaa kaikki ainekset ravistimeen ja kuivasheikkaa eli ravista ilman jäitä.

Kun juomaan käytetään valkuaista, on parasta ravistaa juoma ennen jäiden lisäämistä, jotta syntyy parempi vaahto.

Lisää jäät ja ravista uudelleen. Siivilöi juoma jäillä täytettyyn drinkkilasiin.

Koristele kuivatuilla punajuurilastuilla ja appelsiininkuorella.

Resepti: Jesse Auvinen

X