Reseptit

Punajuurikauratto

Punajuurikauratto valmistetaan risoton tapaan punajuurista ja kaurahelmistä. Veikeän pinkki kauratto sopii lisukkeeksi tai kasvisruoaksi sellaisenaan.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuurikauratto:

  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 iso punajuuri
  • 2 dl kaurahelmiä
  • 1 dl beluga-linssejä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 dl kasvislientä
  • 2 dl kookosmaitoa

Valmistusohje

Punajuurikauratto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta punajuuret ja kuullota öljyssä sipulien kanssa. Lisää kaurahelmet, linssit, mausteet, kasvisliemi ja kookosmaito.

2. Hauduta punajuurikauratto miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia kunnes kaura on kypsää. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Katso myös: Broccolini-porkkanakauratto

Katso myös Kotiliesi.fi: Kurpitsaohratto ja paahdettu parsakaali

X