18.6.2012

Punaviinipossu

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

400 g porsaan sisäfileetä
1 pieni (500 g) punakaali
2 suurta punajuurta
2 punasipulia
tilkka öljyä
1 tl mineraalisuolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl sokeria
tuoretta tai kuivattua salviaa
tuoretta tai kuivattua meiramia
2-3 dl punaviiniä
(2 dl mustaherukoita)

Valmistusohje

Puhdista sisäfilee ja poista siitä kalvo.

Leikkaa punakaali, kuoritut punajuuret ja punasipulit ohuiksi suikaleiksi.

Kuumenna öljy padassa tai paistokasarissa ja ruskista sisäfilee joka puolelta kauniin väriseksi. Mausta ruskistunut pinta mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Ota filee pois ja lisää kaali-, punajuuri- sekä punasipulisuikaleet. Jatka paistamista koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Mausta myös kasvikset mineraalisuolalla, mustapippurilla ja lisäksi sokerilla sekä yrteillä. Kaada joukkoon punaviini. Hauduta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.

Nosta filee muiden aineiden joukkoon kypsymään viimeisten 10–15 minuutin ajaksi. Kääntele fileetä, jotta se kypsyy tasaisesti. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai couscousin kanssa.

Vihje:

Lisää valmiiseen ruokaan noin kaksi desilitraa musteherukoita ja kuumenna hyvin. Saat marjoista immuunivastetta vahvistavaa lisätehoa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi