Reseptit

Puolukka-kaurakakku

Tämä pirteä puolukka-kaurakku sopii keventäjänkin ruokavalioon. Yhdessä palassa kakkua on vain 200 kcal. Nappaa helppo resepti talteen!

Teksti:
Soili Soisalao
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g rasiamargariinia
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl kauralesettä
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1.5 dl puolukkasurvosta (kevyesti sokeroitua)

Päälle

  • 2 dl puolukoita
  • 0.5 dl kaurahiutaleita
  • ¼ dl fariinisokeria
  • 2 rkl rasia- tai pullomargariinia

Valmistusohje

1. Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat sekä leseet ja jauhot, joihin mausteet ja leivinjauhe on sekoitettu.

2. Leivitä leivinpaperilla vuoratun (irtopohja)vuoan (halkaisija 20-24cm) pohjalle ohut kerros taikinaa, lisää päälle varovasti kerros puolukkasurvosta ja sen päälle loput taikinasta nokareina.

3. Ripottele puolukat päälle ja niille kaurahiutale-fariinisokeri-rasvaseos murusina.

4. Paista kakkua 180 asteessa 40-45 minuuttia, anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Vinkki: Kakun juhlavuutta lisää, jos tarjoat sen kanssa vaniljajäätelöä tai vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.

840 kJ (200 kcal) 1 pala

X