Reseptit

Pusupullat

Pusupullat hurmaavat herkullisuudellaan. Pullapusujen täytteenä voi olla joko valmista paistonkestävää marmeladia tai itse pakastemarjoista ja hillo-marmeladisokerista keitettyä hilloa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pullataikina:

  • 1/2 annos pullataikinaa

Täyte

  • 150 g paistonkestävää vadelma- tai omenamarmeladia

Pinnalle

  • 1 kananmuna
  • 50 g voita
  • 1 dl hienoa sokeria

Valmistusohje

Pusupullat leivotaan helposti näin:

1. Valmista pullataikina.

2. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa taikinasta pois ilmakuplat ja pyöritä taikina tangoksi. Leikkaa tangosta 16 yhtä suurta palaa. Pyörittele palat pulliksi ja taputtele pullat soikeiksi levyiksi, joiden pitkät reunat jäävät keskustaa paksummiksi.

3. Laita jokaisen pullan keskelle runsas 1 tl marmeladia. Taita taikinapalan reunat vastakkain siten, että pullasta tulee puolikuun muotoinen. Sulje pullat jauhoihin kastetun lasin reunalla painamalla niin, että pullan reunaan jää reilun sentin levyinen kaistale ”huuliksi”.

4. Anna pusujen kohota leivinpaperin päällä pellillä liinalla peitettyinä noin 20 minuuttia. Voitele pusupullat vatkatulla munalla ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna pullien jäähtyä hetki.

5. Sulata voi mikronkestävässä kulhossa. Kasta pusupullien ”huulet” voisulaan ja sen jälkeen sokeriin.

Katso myös: Täydellinen pullataikina vaatii kolme vaihetta – parhaat vinkit pullataikinan tekoon

Katso myös Kotiliesi.fi: Pulla päivässä, kaksi parhaassa! Huippukokki Teemu Aura kertoo, kuinka syntyy täydellinen pulla

X