18.5.2012

Raparperihilloke

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 kg raparperia
1 kaneli- tai vaniljatanko
1 dl vettä
4 dl hillosokeria

Valmistusohje

Huuhdo ja kuori raparperinvarret. Leikkaa varret pieniksi paloiksi. Pane raparperinpalat, kanelitanko tai halkaistu vaniljatanko ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää hillosokeri.

Keitä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja ota kanelitanko tai vaniljatangon puolikkaat pois.

Tarjoa hilloketta jäätelön kanssa tai käytä sitä jälkiruokiin ja leivonnaisiin.

Lue lisää raparperista.

Kommentit (1)

Tänään tuli tehtyä 2kg hilloa, vielä jäähtymään ja sitten maistelemaan. Kannattaa lopuksi vielä muussata hienommaksi esim. perunasurvimella.




0



0

Tänään tuli tehtyä 2kg hilloa, vielä jäähtymään ja sitten maistelemaan. Kannattaa lopuksi vielä muussata hienommaksi esim. perunasurvimella.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *