Reseptit

Raparperihilloke

Raparperihilloke sopii erittäin hyvin niin leivonnaisiin kuin jäätelön kanssa tarjottavaksi. Hillossa maistuu raparperin lisäksi kaneli ja vanilja.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg raparperia
  • 1 kaneli- tai vaniljatanko
  • 1 dl vettä
  • 4 dl hillosokeria

Valmistusohje

Huuhdo ja kuori raparperinvarret. Leikkaa varret pieniksi paloiksi. Pane raparperinpalat, kanelitanko tai halkaistu vaniljatanko ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää hillosokeri.

Keitä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja ota kanelitanko tai vaniljatangon puolikkaat pois.

Tarjoa hilloketta jäätelön kanssa tai käytä sitä jälkiruokiin ja leivonnaisiin.

Lue lisää raparperista.

X