Reseptit

Raparperikakku

Tarjoa raparperikakku vaahdotetun vanilliinikastikkeen kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 100 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • (noin 6 dl) g raparperinpaloja

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva ja maito sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja levitä raparperinpalat päälle.

Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on keskeltäkin kypsä.

Tarjoa kakku vaahdotetun vanilliinikastikkeen kanssa. Voit koristella sen mansikoilla ja mintulla.

X