732650-raparperimuffinssit.jpg
Reseptit

Raparperimuffinssit

Raparperimuffinssit saavat mehevyyttä jogurtista.
Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

32

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 2.5 dl sokeria
  • 2 dl pullomargariinia
  • 2 dl jogurttia (noin 2 % rasvaa)
  • 7 dl vehnä- tai spelttijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 5-6 dl raparperinpaloja
  • 1 rkl perunajauhoja

Päälle

  • 2 dl kreikkalaista jogurttia (10 % rasvaa)
  • 1 dl kuohukermaa
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½-1 l mansikoita
  • pieniä muffinivuokia

Valmistusohje

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri, lisää margariini, jogurtti ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

2. Sekoita pieneksi leikattuun raparperiin perunajauho, ja sekoita raparperipalat taikinaan.

3. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes kakut saavat väriä. (Ohuita paperivuokia kannattaa käyttää 2 päällekkäin.)

4. Vaahdota kerma ja sekoita jogurttiin yhdessä sokerin ja vaniljan kanssa sekä perkaa mansikat.

5. Pursota tai levitä lusikalla jäähtyneille kakuille kermajogurttia ja koristele mansikoilla.

Vinkki: Voit käyttää paistamiseen myös voideltua muffinipeltiä. Kun valmistat suuren määrän kakkuja, ne kannattaa paistaa kertakäyttövuoissa. Älä poista paperivuokia, niistä kakut on helppo syödä. Kakut voi pakastaa ennen koristelua.

Gluteenittomat muffinssit: käytä vehnän ja speltin tilalla vaaleaa gluteenitonta leipäjauhoseosta.

Laktoosittomat muffinssit: Käytä kakuissa laktoositonta margariinia ja jogurttia. Vaihda kuorrutteen kreikkalainen jogurtti laktoosittomaan rahkaan ja käytä laktoositonta kermaa.

630 kJ (150 kcal) 1 kpl

X