
Rapeat juureslastut ja dippi
Rapeat juureslastut maistuvat ihanasti paahteisen makeille, mutta samalla suolaisille.
Ainekset
Rapeat juureslastut
- 600 g juureksia esim. punajuurta, palsternakkaa, porkkanaa, perunaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- ripaus suolaa
dippi
- 1 dl maustamatonta paksua jogurttia
- 1 dl majoneesia
- 1 tl hunajaa
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 1,5-2 tl grillimaustetta
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Juureslastut valmistuvat helposti näin:
1. Kuori juurekset tai pese vain huolellisesti ja höylää ne esimerkiksi mandoliinilla eli vihannesleikkurilla ohuen ohuiksi viipaleiksi (veitsellä on vaikeaa tai ainakin hidasta saada tarpeeksi ohuita viipaleita). Sekoita kulhossa viipaleiden joukkoon öljy ja suola.
2. Levitä viipaleet leivinpaperilla peitetyille uunipelleille ohueksi kerrokseksi. Paahda juuresviipaleet rapeiksi pellillinen kerrallaan 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
3. Jäähdytä leivinpaperin päällä ritilöillä (ei pellin päällä), jotta juureslastut jäävät rapeiksi eivätkä pehmene uudelleen. Jos mahdollista, jätä ritilät jälkilämmölle uuniin ja jätä uuninluukku auki.
4. Valmista dippi sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin keskenään ja anna makujen tasaantua jääkaapissa muutaman minuutin ajan.
Vinkki: Kokeile myös muita dippejä, kurkkaa 7 erilaista dippivaihtoehtoa juureksille.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet nuolivartaat eli tacovartaat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous