Reseptit

Rapeat juureslastut ja dippi

28.4.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

5

Arvostelu

Ainekset

600 g juureksia esim. punajuurta, palsternakkaa, porkkanaa, perunaa
2 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa

dippi

1 dl maustamatonta paksua jogurttia
1 dl majoneesia
1 tl hunajaa
1-2 rkl sitruunamehua
1,5-2 tl grillimaustetta
ripaus suolaa

Valmistusohje

Rapeat juureslastut maistuvat ihanasti paahteisen makeille, mutta samalla suolaisille.

1. Kuori juurekset tai pese vain huolellisesti ja höylää ne esimerkiksi mandoliinilla eli vihannesleikkurilla ohuen ohuiksi viipaleiksi (veitsellä on vaikeaa tai ainakin hidasta saada tarpeeksi ohuita viipaleita). Sekoita kulhossa viipaleiden joukkoon öljy ja suola.

2. Levitä viipaleet leivinpaperilla peitetyille uunipelleille ohueksi kerrokseksi. Paahda juuresviipaleet rapeiksi pellillinen kerrallaan 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

3. Jäähdytä leivinpaperin päällä ritilöillä (ei pellin päällä), jotta viipaleet jäävät rapeiksi eivätkä pehmene uudelleen. Jos mahdollista, jätä ritilät jälkilämmölle uuniin ja jätä uuninluukku auki.

4. Valmista dippi sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin keskenään ja anna makujen tasaantua jääkaapissa muutaman minuutin ajan.

Katso myös:

Juureslastut ja aioli Ruoka.fi 

Syksyiset juureslastut Ruoka.fi

Nuolivartaat eli tacovartaa Kotiliesi.fi