
Rapeat juureslastut ja dippi
Ainekset
- 600 g juureksia esim. punajuurta, palsternakkaa, porkkanaa, perunaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- ripaus suolaa
dippi
- 1 dl maustamatonta paksua jogurttia
- 1 dl majoneesia
- 1 tl hunajaa
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 1,5-2 tl grillimaustetta
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Kuori juurekset tai pese vain huolellisesti ja höylää ne esimerkiksi mandoliinilla eli vihannesleikkurilla ohuen ohuiksi viipaleiksi (veitsellä on vaikeaa tai ainakin hidasta saada tarpeeksi ohuita viipaleita). Sekoita kulhossa viipaleiden joukkoon öljy ja suola.
2. Levitä viipaleet leivinpaperilla peitetyille uunipelleille ohueksi kerrokseksi. Paahda juuresviipaleet rapeiksi pellillinen kerrallaan 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
3. Jäähdytä leivinpaperin päällä ritilöillä (ei pellin päällä), jotta viipaleet jäävät rapeiksi eivätkä pehmene uudelleen. Jos mahdollista, jätä ritilät jälkilämmölle uuniin ja jätä uuninluukku auki.
4. Valmista dippi sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin keskenään ja anna makujen tasaantua jääkaapissa muutaman minuutin ajan.
Katso myös:
Juureslastut ja aioli Ruoka.fi
Syksyiset juureslastut Ruoka.fi
Nuolivartaat eli tacovartaat Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous