Ruoka

Haussa dippi bataattiranskalaisille? Kurkkaa helpot ja nopeat reseptit

Pinnalta rapeat, sisältä karamellisoituneen makeat bataattiranskalaiset ovat herkkua sellaisenaankin, mutta maukas, hyvin valittu dippikastike tuo niihin uutta jujua. Unohda ketsuppi, nappaa tästä helpot reseptit, joilla onnistut varmasti.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
Otavamedia

Bataattiranskalaiset syntyvät helposti kotikeittiössä yksinkertaisten mausteiden avulla. Itse tehty dippi kruunaa ranskikset.

Pinnalta rapeat, sisältä karamellisoituneen makeat bataattiranskalaiset ovat herkkua sellaisenaankin, mutta maukas, hyvin valittu dippikastike tuo niihin uutta jujua. Unohda ketsuppi, nappaa tästä helpot reseptit, joilla onnistut varmasti.

Dippi tuo vaihtelua monenlaisiin ruokiin. Rapeat bataattiranskalaiset yhdistettynä vaikkapa hieman tuliseen dippikastikkeeseen toimivat monen liharuoan lisukkeena. Kokeile esimerkiksi kokonaisena paistetun porsaanfileen kaverina. Bataatin uuninlämmössä syventynyt makeus istuu mainiosti possun kylkeen.

Herkullisten bataattiranskalaisten kaveriksi sopii toki ketsuppikin, mutta se ei tee bataatille samalla lailla oikeutta kuin hyvin valittu dippi. Nämä dippikastikkeet valmistuvat helposti sillä aikaa, kun bataatit kypsyvät uunissa.

1. Täyteläinen dippi avokadosta

Guacamole on paitsi klassikko myös terveellinen dippi. Avokadosta syntyy täyteläinen kastike, jonka limetti mukavasti raikastaa. Valkosipuli, tuore korianteri ja jalopeno tuovat avokadokastikkeeseen makua ja potkua. Guacamole ja bataattiranskalaiset toimii paitsi lisukkeena myös ateriakokonaisuutena.

Dippi avokadosta. Jalapenot tuovat potkua guacamoleen.
Resepti:

2. Anjoviksella säväytetty majoneesidippi

Tämän superhelppo dippi syntyy hienontaen ja sekoittaen. Anjovis maustaa majoneesin ja tuorejuuston ihanan suolaiseksi kaveriksi makeille bataateille.

rosmariinitikut ja majoneesidippi

Resepti: anjovisdippi 

3. Harissalla maustettu dippi

Oletko kokeillut jo harissa-dippiä? Tarvitset siihen vain kolme ainesta: harissaa, majoneesia ja sitruunaa. Punainen chilitahna, harissa, on marokkolaisen, tunisialaisen ja algerialaisen keittiön perusmausteita. Se valmistetaan yleensä erivahvuisista chileistä, mutta voidaan tehdä paprikoistakin. Harissassa maistuu muun muassa valkosipuli, korianteri ja juustokumina.

harissalla maustettu dippi

Resepti: harissa-majoneesi

4. Makea jogurtti-majoneesidippi

Jogurtti-majoneesidippi maustuu suolaisen makeaksi hunajalla, suolalla ja ripauksella grillimaustetta. Sitruunamehu raikastaa ja notkeuttaa dipin.

juureslastut ja dippi

Resepti: jogurttidippi  

5. Pinkki kermaviilidippi

Kermaviili on kaikkien suomalaisten dippikastikkeiden äiti. Jätä kuitenkin valmiit mausteseospussit kaupan hyllylle ja tee pienellä vaivalla oma kermaviilidippi. Tätä kastiketta voi kutsua ketsupin ystävän dipiksi. Kaunis pinkki väri syntyy nimittäin ketsuppitujauksesta, lisämakua tuovat valkosipuli, sitruunamehu ja bataatin makeutta hyvin täydentävä hunaja.

kermaviilidippi

Resepti: kermaviilikastike

6. Makealla chilikastikkeella maustettu jogurttidippi

Tämän helpompi ei dippikastike voi enää olla. Sekoita maustamattomaan paksuun jogurttiin makeaa chilikastiketta ja sitruunamehua. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Valmista tuli.

jogurttidippi chilikastikkeella

Resepti: chili-jogurttikastike

Lue myösTahnat, dipit ja kastikkeet – näillä ohjeilla saat arkiruokaan hetkessä uutta makua

X