Reseptit

Rapupatongit

Rapupatongit mukailevat ruotsinlaivan katkarapuleipiä. Piparjuuri tuo makuun potkua, mummonkurkut rapeaa suutuntumaa ja makeaa hapokkuutta.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rapupatongit

  • 1 pitkä maalais- tai kaurapatonki
  • 4 rkl majoneesia
  • 4 rkl raastettua piparjuurta
  • 1 prk (120 g) jokiravun pyrstöjä liemessä
  • 1/2 pieni punasipuli
  • rapeaa salaattia
  • tilliä hienonnettuna

Mummonkurkut

  • 1 avomaankurkku
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

1. Valmista ensin kurkut maustumaan. Kuori avomaankurkku ja viipaloi. Mittaa purkkiin etikka, sokeri, suola ja tilli. Lisää kurkkuviipaleet. Sulje purkin kansi ja ravistele sekaisin.

2. Viillä patonki auki niin, että se jää toiselta sivulta vielä kiinni. Voitele patonki majoneesilla
ja nosta se avonaisena leivinpaperille uunipellille. Paahda 225-asteisessa uunissa muutama minuutti niin, että leipä lämpenee ja majoneesi hieman sulaa.

3. Raasta patongille kuorittua piparjuurta. Lisää valutetut jokiravunpyrstöt, mummonkurkkuja, viipaloitua punasipulia ja rapeita salaatinlehtiä. Ripottele päälle hieman tuoretta tilliä. Käännä patonki ”kiinni” ja leikkaa se neljään osaan. Tarjoa rapupatongit heti.

Katso myös: Täytetyt patongit

Katso myös Kotiliesi.fi: Ahven banh mi -leipä

X