Reseptit

Täytetyt patongit

2.7.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Parasta rantaruokaa lomapäivän ratoksi: mausteisilla jauhelihapihveillä täytettyjä patonkeja ja itse tehtyä inkivääriolutta.

Ainekset

2 patonkia
öljyä, voita tai majoneesia
suikaloitua salaattia
1 porkkana
½ kurkkua
1 rkl viinietikkaa
1 hienonnettu nippusipuli
½ hienonnettu chili
tilkka öljyä
suolaa, pippuria, sokeria

pihvit:

200 g sikanautajauhelihaa
300 g lammasjauhelihaa
1 dl valkoista leipärouhetta
1 muna
½ dl vettä tai maustamatonta jogurttia
3 rkl sitruunamehua
1–1½ tl suolaa
2 tl juustokuminaa
1 tl chilirouhetta
1 tl mustia sinapinsiemeniä
1 murskattu valkosipulinkynsi
3 rkl silputtua persiljaa tai korianteria

Valmistusohje

 

1.  Tee ensin pihvitaikina. Pane leipämuruset kulhoon, lisää muna, jogurtti tai vesi ja sitruunamehu. Anna turvota hetki. Lisää jauheliha ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta käsin noin 10 pientä pihviä. Sipaise pihvit öljyllä ja anna maustua hetki.

2. Pilko porkkana ja kurkku hyvin pieniksi kuutioiksi, lisää silputtu sipuli ja chili. Pirskota sekaan viinietikka, mausteet ja tilkka öljyä. Anna maustua.

3. Grillaa pihvit melko kuumalla hiilloksella tai grilliparilalla. Halkaise patongit ja voitele voilla tai majoneesilla tai sivele hyvällä oliiviöljyllä. Halutessasi voit lämmittää leivät grillissä ennen täyttämistä.

4. Pane leiville salaattisuikaleita, kasvismosaiikkia ja pihvit. Lisää pinnalle halutessasi tuoreyrttejä ja majoneesia tai maustamatonta jogurttia.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme