Reseptit

Rendang

Rendang on aromaattinen indonesialainen curry, joka on voittanut tv-yhtiö CNN:n yleisöäänestyksessä maailman parhaan ruoan tittelin kahdesti. Curryruokien tapaan sen maustelista on pitkä, mutta ainekset ovat helposti saatavilla marketista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rendang:

  • 800 g naudan entrecôtea

Maustetahna:

  • 3 keskikokoista salottisipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 3 cm:n pala inkivääriä
  • n. 2 chiliä
  • 2 rkl sitruunaruohotahnaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1-2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 2 rkl öljyä

Paistamiseen:

  • öljyä
  • n. 1 dl vettä

Lisäksi pataan:

  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 kanelitanko
  • 2-3 tähtianista
  • 8 kaffirilimetinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1-2 limetin mehu

Valmistusohje

Rendang tehdään helposti näin:

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen kuin aloitat ruoanvalmistuksen. Leikkaa liha parin sentin kokoisiksi paloiksi.

2. Valmista maustetahna joko tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa leikkuuterällä. Laita kuoritut ja paloitellut sipulit, inkivääri ja chilit sekä muut tahnan ainekset koneeseen. Chilien määrä riippuu niiden tulisuudesta. Jauha ainekset tahnaksi.

3. Kuullota tahnaa pannulla noin 3 minuuttia sekoitellen. Laita tahna pataan, huuhtaise pannu ja kaada vesi pataan.

4. Ruskista lihapalat öljytilkassa pannulla parissa erässä ja siirrä pataan. Huuhtaise pannu vedellä ja kaada liemi lihojen päälle. Lisää pataan kookosmaito ja muut ainekset limetin mehua lukuun ottamatta.

5. Hauduta rendangia hiljalleen liedellä kannen alla noin 2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Poista padasta kansi hauduttamisen loppupuolella, jotta rendang sakenee paksuksi. Lisää lopuksi limetin mehu ja tarkista, kaipaako ruoka suolaa tai lisää chilin potkua.

Katso myös: Ranskalainen burgundinpata

Katso myös Kotiliesi.fi: Pataruoka maistuu pakkasella

X