
Ranskalainen burgundinpata
Burgundinpata on ranskalainen klassikkoruoka. Sen voi valmistaa naudan sisäpaistista, mutta oman arominsa pata saa riistasta, vaikkapa saksanhirvestä. Appelsiininkuori antaa burgundinpadalle hienostunen aromin.
Ainekset
- 1 kg saksanhirvipaistikuutioita tai kuutioitua naudan sisäpaistia
- vehnäjauhoja
- 1 pkt (170 g ) amerikanpekonia
- 1 porkkana
- 50 g juuriselleriä
- 10 pikkusipulia
- 3-5 valkosipulin kynttä
- voita
- 4 dl vahvaa lihalientä
- 3 dl punaviiniä
- 1 rkl soijaa
- 2.5 rkl tomaattipyreetä
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- suolaa
- pippuria
- 1/2 appelsiinin hyvin pesty kuori
- 100 g herkkusieniä
Lisäksi:
- persiljasilppua
Valmistusohje
1. Kierittele lihakuutiot vehnäjauhoissa. Ruskista silputtu pekoni ja jauhotetut lihapalat. Lisää voita tarvittaessa.
2. Lisää joukkoon hienoksi silputut juurekset, kuoritut pikkusipulit, hienoksi hakattu valkosipuli, tomaattipyree, lihaliemi, viini sekä mausteet. Hauduta pataa kannen alla joko liedellä tai 175 -asteisessa uunissa, kunnes liha on täysin mureaa. Saksanhirvi kypsyy noin tunnissa, nauta 1,5–2 tunnissa lihakuutioiden koosta riippuen.
4. Poista appelsiininkuori. Lisää loppuvaiheessa ruskistetut herkkusienet.
5. Tarjoa ranskalainen burgundinpata keitetyn riisin kanssa.
Katso myös:
Burgundinpata riistasta
Potkaa, etuselkää – haudutellaan hitaasti hyvää
Kotiliesi.fi: Pataruoka maistuu pakkasella
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous