Reseptit

Kasvispasta

Tämä välimerellinen pasta on valmista alle puolessa tunnissa. Maittavan kasviksista tehdyn pasta-aterian jälkeen olo pysyy pitkään kylläisenä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 munakoiso
  • 1 Kesäkurpitsa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • lehtipersiljaa
  • 300 g pienikokoista täysjyväpastaa, esim. penne

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl kokojyvä Dijon-sinappia
  • 1 tl ruokosokeria
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • hienonnettua tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Murskaa valkosipulinkynnet ja kuullota kasvisten kanssa öljyssä noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon halkaistut kirsikkatomaatit ja hienonnettu lehtipersilja. Anna kasvisten kypsyä pannulla meheväksi kastikkeeksi.

2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Sekoita öljystä, sinapista ja mausteista kastike. Valuta pasta ja lisää joukkoon kastike sekä kasvikset. Lisää runsaasti tuoretta basilikaa.

X