Reseptit

Ricottapasta

Ricottapasta saa raikkaan säväyksen sitruunasta. Pasta valmistuu nopeasti, kun kastikkeen joukkoon sekoittaa tuorepastaa. Tuorepastan kanssa pätee sama sääntö kuin risoton tarjoilussa – parhaalta se maistuu juuri valmistuttuaan.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ricottapasta

  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 25 g voita
  • 1 pkt (250 g) ricottajuustoa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • n. 1 dl pastan keitinvettä
  • 250 g tagliatelle-tuorepastaa
  • tuoretta basilikaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Ricottapasta tehdään helposti näin:

1. Pese sitruuna, raasta siitä kuori ja purista mehu.

2. Kiehauta pastavesi valmiiksi ja mausta se suolalla.

3. Sulata voi paistokasarissa. Lisää sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori, ricottajuusto, kurkuma, ripaus suolaa ja sokeria. Kiehauta sekoittaen. Notkista kastike pastan keitinvedellä. Ota pannu liedeltä.

4. Keitä tuorepastaa pakkauksen ohjeen mukaisen ajan. Nosta pasta pastakauhalla tai pihdeillä kastikkeen joukkoon. Sekoita kevyesti ja nostele annoslautasille. Viimeistele ricottapasta tuoreella basilikalla ja mustapippurilla.

Katso myös: Parhaat pastareseptit! Oletko jo testannut näitä 10 helppoa, nopeaa ja ihanan maukasta pastaa?

Katso myös Kotiliesi.fi: 5 x helppo pasta – näihin kesäruokiin jäät koukkuun

X