Ricottapasta
Ricottapasta saa raikkaan säväyksen sitruunasta. Pasta valmistuu nopeasti, kun kastikkeen joukkoon sekoittaa tuorepastaa. Tuorepastan kanssa pätee sama sääntö kuin risoton tarjoilussa – parhaalta se maistuu juuri valmistuttuaan.
Ainekset
Ricottapasta
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 25 g voita
- 1 pkt (250 g) ricottajuustoa
- 1 tl kurkumaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
- n. 1 dl pastan keitinvettä
- 250 g tagliatelle-tuorepastaa
- tuoretta basilikaa
- 1/4 tl mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Ricottapasta tehdään helposti näin:
1. Pese sitruuna, raasta siitä kuori ja purista mehu.
2. Kiehauta pastavesi valmiiksi ja mausta se suolalla.
3. Sulata voi paistokasarissa. Lisää sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori, ricottajuusto, kurkuma, ripaus suolaa ja sokeria. Kiehauta sekoittaen. Notkista kastike pastan keitinvedellä. Ota pannu liedeltä.
4. Keitä tuorepastaa pakkauksen ohjeen mukaisen ajan. Nosta pasta pastakauhalla tai pihdeillä kastikkeen joukkoon. Sekoita kevyesti ja nostele annoslautasille. Viimeistele ricottapasta tuoreella basilikalla ja mustapippurilla.
Katso myös: Parhaat pastareseptit! Oletko jo testannut näitä 10 helppoa, nopeaa ja ihanan maukasta pastaa?
Katso myös Kotiliesi.fi: 5 x helppo pasta – näihin kesäruokiin jäät koukkuun
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous