Riistapiirakka
Muhkea riistapiirakka sopii evääksi retkelle tai talkoisiin. Täytteeksi voi valita riistajauhelihaa tai muuta jauhelihaa.
Ainekset
- 2 pkt pakastettuja 600 gramman isoja lehtitaikinalevyjä
täyte:
- 3 dl raakaa puuroriisiä + 6 dl vettä
- 500 g riistajauhelihaa
- 2 sipulia
- 2 keitettyä munaa
- 1 paprika tai 2 tl paprikajauhetta
- 1 pieni chili tai ¼ tl chilijauhetta
- 4 valkosipulin kynttä
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 tl suolaa
- 1.5 dl ruokakermaa + 2 raakaa muna
- 1 ruukkubasilika tai 1 rkl kuivattua basilikaa
- nippu silputtua ruohosipulia
voiteluun:
- 0.5 dl ruokakermaa, maitoa, vettä tai pieni muna
Valmistusohje
Ota taikina sulamaan. Valmista täyte. Mittaa riisi kattilaan ja keitä väljässä vedessä pehmeäksi. Ota sivuun.
Silppua sipulit, paprika ja chili sekä valkosipulinkynnet. Pilko basilika ja ruohosipuli. Keitä kaksi munaa, kuori ja pilko.
Kuumenna pannu ja paahda jauheliha öljytilkan kanssa pannulla. Lisää kasvikset ja kuullota. Sekoita joukkoon munahakkelus. Kaada seos kypsän riisin joukkoon. Lisää kerma-munaseos ja mausta täyte.
Kauli huoneenlämmössä sulaneet taikinat kahdeksi levyksi. Aseta toinen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille valmiiksi. Kauli toinen hiukan pienemmäksi ja jätä leivinpaperin päälle odottamaan.
Kytke uuni 225-asteiseksi. Levitä lihariisitäyte taikinalevyn päälle niin, että reunoihin jää kanttausvara. Nosta leivinpaperin avulla toinen levy päälle ja taita alalevyn reunat yläreunan yli. Nipistä saumat umpeen. Voitele piirakka. Pistele kuoreen höyryaukot.
Paista uunin keskiosassa 40 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous