Reseptit

Riistapiirakka

Muhkea riistapiirakka sopii evääksi retkelle tai talkoisiin. Täytteeksi voi valita riistajauhelihaa tai muuta jauhelihaa.

Teksti:
Marita Cederberg

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pkt pakastettuja 600 gramman isoja lehtitaikinalevyjä

täyte:

  • 3 dl raakaa puuroriisiä + 6 dl vettä
  • 500 g riistajauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 2 keitettyä munaa
  • 1 paprika tai 2 tl paprikajauhetta
  • 1 pieni chili tai ¼ tl chilijauhetta
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa
  • 1.5 dl ruokakermaa + 2 raakaa muna
  • 1 ruukkubasilika tai 1 rkl kuivattua basilikaa
  • nippu silputtua ruohosipulia

voiteluun:

  • 0.5 dl ruokakermaa, maitoa, vettä tai pieni muna

Valmistusohje

 

Ota taikina sulamaan. Valmista täyte. Mittaa riisi kattilaan ja keitä väljässä vedessä pehmeäksi. Ota sivuun.

Silppua sipulit, paprika ja chili sekä valkosipulinkynnet. Pilko basilika ja ruohosipuli. Keitä kaksi munaa, kuori ja pilko.

Kuumenna pannu ja paahda jauheliha öljytilkan kanssa pannulla. Lisää kasvikset ja kuullota. Sekoita joukkoon munahakkelus. Kaada seos kypsän riisin joukkoon. Lisää kerma-munaseos ja mausta täyte.

Kauli huoneenlämmössä sulaneet taikinat kahdeksi levyksi. Aseta toinen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille valmiiksi. Kauli toinen hiukan pienemmäksi ja jätä leivinpaperin päälle odottamaan.

Kytke uuni 225-asteiseksi. Levitä lihariisitäyte taikinalevyn päälle niin, että reunoihin jää kanttausvara. Nosta leivinpaperin avulla toinen levy päälle ja taita alalevyn reunat yläreunan yli. Nipistä saumat umpeen. Voitele piirakka. Pistele kuoreen höyryaukot.

Paista uunin keskiosassa 40 minuuttia.

X