Reseptit

Roquefortkastike

30.11.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
3 rkl valkoviiniä
2 dl kermaa
75–100 g Roquefortia
mustapippuria
ripaus suolaa

Valmistusohje

Roquefortkastikesopii hyvin ruokalajien seuraksi, joissa ei itsessään ole kovinkaan paljon makua. Kokeile vaikka naudanlihapihvin tai broilerin seurana.

1. Sulata voi ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää viini ja kerma hyvin sekoittaen, anna kiehua 5–10 minuuttia. Murenna sekaan juusto ja sekoita tasaiseksi. Mausta.

Katso myös:

Sinihomejuustokastike pastalle
Päärynä-Roquefortpiirakka
Kotiliesi.fi: Sinihomejuustot

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme