Reseptit

Roquefortkastike

Roquefortkastike maistuu parhaiten lihan kylkiäisenä. Tällä reseptillä valmistat sen kätevästi itse.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl valkoviiniä
  • 2 dl kermaa
  • 75–100 g Roquefortia
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Roquefortkastikesopii hyvin ruokalajien seuraksi, joissa ei itsessään ole kovinkaan paljon makua. Kokeile vaikka naudanlihapihvin tai broilerin seurana.

1. Sulata voi ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää viini ja kerma hyvin sekoittaen, anna kiehua 5–10 minuuttia. Murenna sekaan juusto ja sekoita tasaiseksi. Mausta.

Katso myös:

Sinihomejuustokastike pastalle
Päärynä-Roquefortpiirakka
Kotiliesi.fi: Sinihomejuustot

X