Reseptit

Roseelohi ja sitruunaiset uuniperunat

Mausta kirjolohi roseepippurilla.

Teksti:
Elisa Johansson

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g kirjolohifilee
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 2 tl roseepippuria
  • 1 pieni purjosipuli

perunat:

  • 1 kg yleisperunoita (keltainen pussi)
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

  1. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. Halutessasi kuori perunat ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita parmesaaniraaste ja hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste keskenään. Levitä perunat uunipannulle leivinpaperin päälle. Sekoita perunoiden joukkoon juustoraasteseos. Kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  2. Nypi lohesta ruodot kalapinseteillä. Sekoita suola ja roseepippuri keskenään ja hiero lohen pintaan. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa reilun kokoisiksi paloiksi.
  3. Siirrä perunoita hieman sivuun ja nosta lohifilee perunoiden keskelle nahkapuoli alaspäin. Lisää vuokaan purjosipulipalat. Jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia.

LISÄKSI: Lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää

X