Reseptit

Rosollisalaatti

Rosollisalaatti punajuurta lukuun ottamatta kypsentämättömistä aineksista. Salaatti maistuu sellaisenaan jouluisten kalaherkkujen lisukkeena tai alkuruokana fetalla sekä pähkinöillä höystettynä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rosollisalaatti

  • 2 keitettyä punajuurta
  • 3 porkkanaa
  • n. 100 g juuriselleriä tai 2 sellerinvartta
  • 1 maustekurkku
  • 1 pieni punasipuli
  • 1-2 omenaa
  • 1 dl lehtipersiljaa

Kastike

  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1/2 dl öljyä
  • 1-2 tl sinappia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi

  • 150 g fetajuustoa
  • 1-2 dl pähkinöitä

Valmistusohje

1. Keitä punajuuret juuri ja juuri kypsiksi. Kuori jäähtyneet punajuuret, porkkanat, selleri ja sipuli. Jos käytät salaattiin kotimaisia omenoita, jätä ne kuorimatta. 

2. Leikkaa kasvikset, omenat ja maustekurkku ohuiksi tikuiksi. Suikaloi sipuli ja hienonna lehtipersilja. Sekoita ainekset keskenään.

3. Mittaa kastikeainekset pulloon ja sekoita hyvin. Tähän asti voit tehdä salaatin valmiiksi etukäteen. Kääntele kastike salaatin sekaan juuri ennen tarjoamista. Tarjoa rosollisalaatti sekä feta ja pähkinät erikseen.

Vinkki! Fetan sijaan voit tarjota salaatin kanssa myös mozzarellaa tai vaikka leipäjuustoa.

Lue myös: Rosollibruschetat

Lue myös Kotiliesi.fi: Keltainen rosolli sahramikastikkeella

X