Rosollisalaatti
Rosollisalaatti punajuurta lukuun ottamatta kypsentämättömistä aineksista. Salaatti maistuu sellaisenaan jouluisten kalaherkkujen lisukkeena tai alkuruokana fetalla sekä pähkinöillä höystettynä.
Ainekset
Rosollisalaatti
- 2 keitettyä punajuurta
- 3 porkkanaa
- n. 100 g juuriselleriä tai 2 sellerinvartta
- 1 maustekurkku
- 1 pieni punasipuli
- 1-2 omenaa
- 1 dl lehtipersiljaa
Kastike
- 1/2 dl sitruunamehua
- 1/2 dl öljyä
- 1-2 tl sinappia
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
Lisäksi
- 150 g fetajuustoa
- 1-2 dl pähkinöitä
Valmistusohje
1. Keitä punajuuret juuri ja juuri kypsiksi. Kuori jäähtyneet punajuuret, porkkanat, selleri ja sipuli. Jos käytät salaattiin kotimaisia omenoita, jätä ne kuorimatta.
2. Leikkaa kasvikset, omenat ja maustekurkku ohuiksi tikuiksi. Suikaloi sipuli ja hienonna lehtipersilja. Sekoita ainekset keskenään.
3. Mittaa kastikeainekset pulloon ja sekoita hyvin. Tähän asti voit tehdä salaatin valmiiksi etukäteen. Kääntele kastike salaatin sekaan juuri ennen tarjoamista. Tarjoa rosollisalaatti sekä feta ja pähkinät erikseen.
Vinkki! Fetan sijaan voit tarjota salaatin kanssa myös mozzarellaa tai vaikka leipäjuustoa.
Lue myös: Rosollibruschetat
Lue myös Kotiliesi.fi: Keltainen rosolli sahramikastikkeella
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous