Reseptit

Ruis-raparperipaistos

Ruis-raparperipaistos on helppo ja herkullinen jälkiruoka.

Teksti:
Elisa Johansson
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l raparperipaloja
  • 4 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 100 g laktoositonta kasvimargariinia (60 % rasvaa)
  • 0.5 dl juoksevaa hunajaa
  • 4.5 dl ruishiutaleita
  • 0.5 tl kardemummaa

Valmistusohje

1. Levitä raparperipalat piirakkavuoan pohjalle. Ripottele päälle sokeri ja kaneli.

2. Sulata margariini. Sekoita keskenään margariini, juokseva hunaja, ruishiutaleet ja kardemumma.

3. Ripottele ruisseos raparperien päälle ja paista 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes paistos on saanut hieman väriä pintaan.

4. Tarjoile haaleana (kaura)vaniljakastikkeen tai (soija)jäätelön kanssa.

 

X