Reseptit

Ruokaisa munakas

Kokkaa ylijääneesta keitetystä täysjyväriisistä maistuva ja ruokaisa munakas.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kpl kananmunaa
  • 4 rkl vettä
  • 3 rkl parmesaaniraastetta

täyte:

  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 ps herne-maissiporkkanaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

  • 3 dl keitettyä täysjyväriisiä
  • 150 g kypsennettyä broileria, savulohta tai keittokinkkua

Valmistusohje

1. Valmista ensin täyte. Kuori, hienonna ja kuullota sipulit. Kuumenna kasvisseos mikrossa. Lisää pannulle ja kääntele ainekset sekaisin. Valutaseos kulhoon ja mausta soi-jakastikkeella ja ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Sekoita joukkoon riisi ja haluamasi ruokaisa lisäke.

2. Riko kulhoon munat ja sekoita joukkoon vesi ja parmesaaniraaste. Kuumenna tilkka öljyä teflonpannulla ja kaada joukkoon munakasseos.

3. Nosta päälle kansi ja anna munakkaan hyytyä kunnolla. Ripottele puolikkaalle munakkaalle täyteseos ja käännä  toinen puoli kanneksi. Paloittele munakas ja nosta tarjoilulautasille.

X