ruusukaalipaistos ja piparjuurikastike
Reseptit

Ruusukaalipaistos ja piparjuurikastike

Ruusukaalipaistos syntyy pannulla meheviksi paistetuista ruusukaaleista ja karpaloista. Herkku kruunataan täpäkällä piparjuurikastikkeella.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ruusukaalipaistos:

  • 800 g ruusukaalia
  • (vettä ja suolaa)
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Piparjuurikastike:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 rkl piparjuuritahnaa

Valmistusohje

Ruusukaalipaistos ja piparjuurikastike tehdään helposti näin:

1. Leikkaa ruusukaaleista kannat ja uloimmat lehdet pois ja puolita ne. Kiehauta kattilassa vesi ja mausta se suolalla. Keitäruusukaaleja 5 minuuttia ja kaada ne lävikköön valumaan.

2. Hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet.

3. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannulla. Lisää ruusukaalit ja karpalot. Paista niin, että ruusukaalit saavat väriä.

4. Lisää balsamiviinietikka ja hunaja sekä timjami. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

5. Paista vielä muutama minuutti ja kaada ruusukaalipaistos tarjoiluastiaan.

6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kastike paistoksen päälle juuri ennen tarjoilua tai tarjoile kastike omasta kulhostaan.

Katso myös: Paistettu ruusukaali-pähkinäsalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Ruusukaali on loistava lisuke

X