Ruusukaalipaistos ja piparjuurikastike
Ruusukaalipaistos syntyy pannulla meheviksi paistetuista ruusukaaleista ja karpaloista. Herkku kruunataan täpäkällä piparjuurikastikkeella.
Ainekset
Ruusukaalipaistos:
- 800 g ruusukaalia
- (vettä ja suolaa)
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl kuivattuja karpaloita
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 tl hunajaa
- 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- suolaa
- mustapippuria
Piparjuurikastike:
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 tl raastettua sitruunan kuorta
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl sokeria
- 1 rkl piparjuuritahnaa
Valmistusohje
Ruusukaalipaistos ja piparjuurikastike tehdään helposti näin:
1. Leikkaa ruusukaaleista kannat ja uloimmat lehdet pois ja puolita ne. Kiehauta kattilassa vesi ja mausta se suolalla. Keitäruusukaaleja 5 minuuttia ja kaada ne lävikköön valumaan.
2. Hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet.
3. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannulla. Lisää ruusukaalit ja karpalot. Paista niin, että ruusukaalit saavat väriä.
4. Lisää balsamiviinietikka ja hunaja sekä timjami. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
5. Paista vielä muutama minuutti ja kaada ruusukaalipaistos tarjoiluastiaan.
6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kastike paistoksen päälle juuri ennen tarjoilua tai tarjoile kastike omasta kulhostaan. Ruusukaalipaistos maistuu esimerkiksi joulupöydässä.
Katso myös: Paistettu ruusukaali-pähkinäsalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Ruusukaali on loistava lisuke
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous