Reseptit

Ruusukaalisipsit ja avokadodippi

12.1.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Ravitsevia ruusukaalisipsejä voi napostella telkkari-illan ratoksi. Lisämakua sipsit saavat herkullisesta avokadodipistä.

Ainekset

Ruusukaalisipsit:

3 dl ruusukaalinlehtiä
1 1/2 rkl rypsiöljyä
1/2 tl hiutalesuolaa

Avokadodippi:

1 kypsä avokado
1/2 dl jogurttia
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl juustokuminaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Halkaise ruusukaalit ja poista niistä kannat. Irrota ruusukaalista kokonaisia lehtiä niin paljon kuin mahdollista. Käytä kaalien sisäosat esim. sosekeittoon.

2. Mittaa öljy ja suola pieneen kulhoon. Lisää lehdet kulhoon ja sekoita niitä niin, että lehdet öljyyntyvät kauttaaltaan.

3. Levitä lehdet leivinpaperin päälle pellille. Kuumenna 160-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes sipsit ovat rapeita. Anna jäähtyä.

4. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Hienonna avokado haarukalla. Lisää joukkoon jogurtti, sitruunamehu ja mausteet.