Reseptit

Ruusukaalisipsit ja avokadodippi

Ravitsevia ruusukaalisipsejä voi napostella telkkari-illan ratoksi. Lisämakua sipsit saavat herkullisesta avokadodipistä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ruusukaalisipsit:

  • 3 dl ruusukaalinlehtiä
  • 1 1/2 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 tl hiutalesuolaa

Avokadodippi:

  • 1 kypsä avokado
  • 1/2 dl jogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Ruusukaalisipsit ja avokadodippi tehdään helposti näin:

1. Halkaise ruusukaalit ja poista niistä kannat. Irrota ruusukaalista kokonaisia lehtiä niin paljon kuin mahdollista. Käytä kaalien sisäosat esim. sosekeittoon.

2. Mittaa öljy ja suola pieneen kulhoon. Lisää lehdet kulhoon ja sekoita niitä niin, että lehdet öljyyntyvät kauttaaltaan.

3. Levitä lehdet leivinpaperin päälle pellille. Kuumenna 160-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes sipsit ovat rapeita. Anna jäähtyä.

4. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Hienonna avokado haarukalla. Lisää joukkoon jogurtti, sitruunamehu ja mausteet.

5. Nauti ruusukaalisipsit ja avokadodippi leffaillan naposteluherkkuna tai tarjoa vaikkapa illanistujaisten noutopöydässä.

Saatat pitää myös rapeista juureslastuista, jotka tarjotaan jogurtista ja majoneesista tehdyn dipin kanssa tai dipin kanssa tarjottavista paahdetuista perunoista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään herkulliset kukkakaaliwingsit, jotka tarjotaan dipin kera.

X