Ruusukaalisipsit ja avokadodippi
Ravitsevia ruusukaalisipsejä voi napostella telkkari-illan ratoksi. Lisämakua sipsit saavat herkullisesta avokadodipistä.
Ainekset
Ruusukaalisipsit:
- 3 dl ruusukaalinlehtiä
- 1 1/2 rkl rypsiöljyä
- 1/2 tl hiutalesuolaa
Avokadodippi:
- 1 kypsä avokado
- 1/2 dl jogurttia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl juustokuminaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Ruusukaalisipsit ja avokadodippi tehdään helposti näin:
1. Halkaise ruusukaalit ja poista niistä kannat. Irrota ruusukaalista kokonaisia lehtiä niin paljon kuin mahdollista. Käytä kaalien sisäosat esim. sosekeittoon.
2. Mittaa öljy ja suola pieneen kulhoon. Lisää lehdet kulhoon ja sekoita niitä niin, että lehdet öljyyntyvät kauttaaltaan.
3. Levitä lehdet leivinpaperin päälle pellille. Kuumenna 160-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes sipsit ovat rapeita. Anna jäähtyä.
4. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Hienonna avokado haarukalla. Lisää joukkoon jogurtti, sitruunamehu ja mausteet.
5. Nauti ruusukaalisipsit ja avokadodippi leffaillan naposteluherkkuna tai tarjoa vaikkapa illanistujaisten noutopöydässä.
Saatat pitää myös rapeista juureslastuista, jotka tarjotaan jogurtista ja majoneesista tehdyn dipin kanssa tai dipin kanssa tarjottavista paahdetuista perunoista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään herkulliset kukkakaaliwingsit, jotka tarjotaan dipin kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous